Pigmentvlekken? Voltooid verleden tijd

pigmentvlekken

De huid is ons grootste orgaan, en zodoende kan er een boel van af te lezen worden. Hoe oud je bent, bijvoorbeeld, en hoeveel je slaapt. Maar ook hoe zorgvuldig je je huid hebt beschermd – of juist niet. Pigmentvlekken zijn een typerend verschijnsel dat optreedt na verloop der jaren. Niet erg, maar ook niet iets waarop je zit te wachten.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd. Je ziet ze veel op plaatsen op het lichaam die het meeste zonlicht krijgen, zoals gezicht en handen. Over het algemeen ontstaan ze rondom je vijftigste levensjaar, maar bij anderen gebeurt dit al veel eerder. Pigmentvlekken zijn dan ook het gevolg van huidveroudering en zonschade. Hoe gevoelig jouw huid daarvoor is, is heel persoonlijk en ten dele afhankelijk van jouw levensstijl.

Melanineproductie

Onder normale omstandigheden produceren bepaalde huidcellen melanine. Melanine geeft een natuurlijke bescherming aan de huid. En aangezien het richting het huidoppervlak beweegt, geeft melanine ook een gezond kleurtje af. De aanmaak van melanine wordt gestimuleerd door het hormoon Endotheline-1. Dit hormoon wordt onder andere gevormd in de opperhuid, en vooral aangewakkerd door uv-licht. De endotheline-1 zit op de pigmentvormende cellen en prikkelt deze tot het aanmaken van meer pigment, zodat er meer melanine naar de opperhuid vervoerd wordt.

Invloed van zonschade

Door pigment te produceren, probeert de huid zichzelf te beschermen tegen het schadelijke uv-licht. Door (in het verleden opgelopen) zonschade worden de pigmentcellen dus overactief, waardoor ze samenklonteren. Zo leidt de overproductie tot vlakke, donkere plekken, oftewel pigmentvlekken. De grootte en kleur kunnen hierbij variëren. Soms is er bijvoorbeeld sprake van een heel lokale toename van pigmentvlekken, en een overproductie van pigment. In andere gevallen zie je pigmentophopingen op de huid.

Voorkomen…

Om te voorkomen dat jouw huid pigmentvlekken gaat vertonen, is het zaak om de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Per slot van rekening is uv-licht de grote boosdoener op het vlak van pigmentstoornissen. Gebruik daarom dagelijks een beschermingsfactor over de dagcrème. Het huidverzorgings- en huidverbeteringsmerk biedt sunblocks geschikt voor verschillende huidtypes. Voor extra bescherming en herstel raden ze daarbij aan een product met vitamine c onder de sunblock aan te brengen. Zo voorkom je dat je later correctiewerkzaamheden op jouw huid hoeft uit te voeren!

…en behandelen

De beste remedie tegen pigmentvlekken is ze te voorkomen, maar ze zijn ook zeker te behandelen. Rejuvi heeft een nieuw product ontwikkeld tegen pigmentvlekken, waarbij gebruik wordt gemaakt van het zeewierplantje ‘Ascophyllum Nodosum’. Dit speciale plantje bevat een bijzonder ingrediënt dat we Algowhite noemen, en dat remmend werkt op het hormoon Endotheline-1.

Huidverbetering

De ‘w’ Lightening Serum kun je gebruiken als toevoeging op de rest van je huidverzorging. Naast Algowhite bevat het product nog drie ingrediënten die de vorming van pigment remmen en de huidteint normaliseren. Dit noem je ook wel ’tyrosinaseremmers’, die de enzymen remmen die de productie van melanine bevorderen. Uit testen van gebruikers blijkt dat maar liefst 90% van de vrouwen hun huid daadwerkelijk lichter vonden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor huidverbetering die Rejuvi biedt? Laat je dan adviseren door een specialist, zodat ook jij een huid krijgt die voor jou werkt!

Share This Article: